Kada je Poljoprivredni sajam u Novom Sadu?

Vesti - Kada je Poljoprivredni sajam u  Novom Sadu?

Novosadski sajam biće domaćin izlagačima
i posetiocima na 81. međunarodnom
poljoprivrednom sajmu, koji se
održava od 20. do 26. maja.
Zemlja partner je Holandija, a
na Sajmu će biti predstavljeni
proizvodi i usluge iz više od
60 zemalja.

Zemlja partner 81. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Holandija, druga u svetu po izvozu poljoprivrednih proizvoda, iza SAD, a zajedno sa Amerikom i Francuskom treća je po izvozu voća i povrća u svet. Holandske agrarne kompanije predstavljaju se u Hali 1.


Pažnju špiroke publike sigurno će najviše privući svetski poznati kuvar Rudolf van Vin koji će prvog dana Sajma, 20. maja, spremati specijalitete u Auli Novosadskog sajma. Holandija ima mnogo toga da ponudi, a među kompanijama koje će se predstaviti je i čuvena Ottevanger Milling Engineers koja više od sto godina pravi postrojenja za preradu žitarica i jedinjenja u prehrambenoj industriji. Holandija je čuvena i po uzgoju cveća, a na Poljoprivredni sajam dolazi jedan od najvećih snabdevača cvetnih lukovica na svetu Jac Uittenbogaard, čiji rasadnik postoji više od 100 godina

Poljoprivrednici će na Sajmu moći da vide i nabave najkvalitetnija semena, povrće, voće, organsku hranu. Biće tu i mašine za obradu zemljišta, staklenici, savremene linije za pakovanje i skladištenje robe, sistemi za ventilaciju, izolacija skladišta, farmi i stambenih objekata.

Firma Hgs Buls je ekskluzivni zastupnik kompanije CRV u Srbiji, i ostvaruju izuzetne uspehe i rezultate u unapređenju mlećnog govedarstva i genetskog potencijala holštajn-frizijske rase goveda. Ono po čemu je ova kompanija jedinstvena i bez konkurencije u svetu je odabir genetike. Naime, farmeri mogu da biraju iz širokog spectra rasa i raznovrsnog izbora bikova unutar svake rase.

Holandija organizuje i stručne skupove tokom Sajma, a jedan od najznačajnijih je prvog dana sajma, 20. maja. Tada će u organizaciji ministarstava poljoprivrede Srbije i Holandije u Kongresnom centru “Master” biti panel diskusija “Evropski trendovi u poljoprivredi”.

Pokloni - dva traktora
Za posetioce s kupljenom ulaznicom, Novosadski sajam i ove godine organizuje Poklon igru na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Najsrećniji posetilac će dobiti traktor "belarus 82.1".


Izvlačenje imena dobitnika je u nedelju, 25. maja u 17 časova, a uručenje poklona u ponedeljak, 26. maja u 12 časova. Darodavac je kompanija "Agropanonka MTZ Finke" Novi Sad, koja će pokloniti još jedan traktor, posetiocima koji su već vlasnici "belarus" traktora.

Kuponi za učešće se preuzimaju na štandu Agropanonke, uz saobraćajnu dozvolu, tu se i popunjavaju i ubaciju u kutiju, a ko bude imao najviše sreće dobiće takođe "belarus" traktor, ali model 422.


Izvor: www.sajam.net

Četvrtak 15 Maj 2014


Korisnički panel